Мегафон

По 30 години „Дајте музика“ се враќа на малите екрани

По 30 години „Дајте музика“ се враќа на малите екрани

По речиси 30 години пауза, популарната музичка серија за деца „Дајте музика“, повторно ќе започне да се снима.

Серијата со која пораснаа голем број генерации, а се прикажуваше на Македонската телевизија, беше во режија на Лазар Паковски и Миле Гроздановски и најавна шпица со Ристо Самарџиев.

Повторното снимање започнува од страна на актерската школа на Весна Петрушевска под стајлинг водство на Цаци Паковска.