Мегафон
концерт

Овој четврток: Уште еден концерт „Филхармонија за Филхармонија“

Овој четврток: Уште еден концерт „Филхармонија за Филхармонија“

По првиот камерен концерт кој се одржа на крајот од минатата година, на кој настапија музичари од оркестарот на Македонската филхармонија, овој четврток со почеток во 20 часот ќе се одржи уште еден од серијата насловена „Филхармонија за Филхармонија”.
На програмата се дела од Бетовен, Шнитке, Девиен, Шуберт, Премру, Глинка и Барток. Во рамки на програмата ќе настапат квартет „Вива Стрингс” (Елена Талевска – виолина, Димитар Михајловски – виолина, Дубравка Зајкова – виола, Дејан Теодосиевски – виолончело), триото во кое свират Илза Бафтијари (виола), Илинка Велкова (флејта), Маја Михајловска (виолончело). Пијано трио со Маријана Николовска на пијано, Даниел Лазаровски на виолина, Драган Гоневски на виолончело, Групата виолончела на Македонската филхармонија, Трио тромбони (Бранко Илиевски, Никола Ристески и Александар Ниниќ) и триото во кое свират Елена Талевска, Паскал Краповски (виолончело) и Мерсиха Шукри (харфа).

Останати вести од Мегафон