Мегафон
очимпијада

Олимписките игри наскоро ќе го добијат точниот датум на одржување

Олимписките игри наскоро ќе го добијат точниот датум на одржување

Поминаа само четири дена од откажувањето на Летните олимписки игри во Токио, што требаше да се одржат ова лето, а Јапонците не се премногу загрижени и не седат со скрстени раце.

Во најмала рака, кај нив коронавирусот е речиси завршена приказна, а да не зборуваме за дополнителните трошоци за одложување на Игрите што можат да достигнат дури и до три милијарди долари. Судбината овој пат беше сурова, но со неа мора да се живее.

Веднаш беше формиран посебен комитет за решавање на проблемот што се појави, а еден од најважните е датумот на ОИ во 2021 година. Иако конечната одлука се очекува на некои три недели, сепак се споменува дека тој ќе биде како оној оригиналниот (24 јули – 9 август).