Мегафон
фестивали

Одржувањето на „Охрид колинг“ зависи од состојбата со коронавирусот

Одржувањето на „Охрид колинг“ зависи од состојбата со коронавирусот

Организаторите на „Охрид колинг“, го најавуваат петтиот јубилеен роденден на фестивалот, за кој, изразуваат надеж дека како и секоја година ќе се одржи од 31 јули до 3 август.

Во Охрид оваа година би требало да присуствуваат 20 артисти, помеѓу кои и оние кои до сега присуствувале како и музичари кои прв пат ќе присуствуваат. Се очекува спектакуларно шоу на светските број еден диџеи за 2019 година, Dimitri Vegas & Like Mike, но листата на најавени ѕвезди е всушност многу поголема.

„Колку и да звучи сето ова во моментов како невозможна мисија, земајќи ја предвид моменталната ситуација со коронавирусот, одлучивме дека е добро сите заедно да фантазираме и да шириме оптимизам, кога веќе ништо друго не ни останува, стремејќи се и подготвувајќи се истиот оптимизам да стане реалност! Ние сме полни надеж и нема да влеземе во процес на откажување на фестивалот или пак префрлување на истиот за 2021 година сè до 01 јули оваа година“ – велат организаторите.