Мегафон

„Нокаут“ наместо Тамара на „Пивофест 2019“ + алтернативна програма

„Нокаут“ наместо Тамара на „Пивофест 2019“  + алтернативна програма

Од 18 до 21 јули во Прилеп ќе се одржува 17. издание на фестивалот на пивото „Пивофест 2019“, во чии рамки ќе настапат бројни домашни и регионални музички ѕвезди, а со цел да се задоволат сите музички вкусови, деновиве беше претставена и алтернативната програма.

Мали промени има и во официјалната програма на фестивалот, односно наместо Тамара Тодевска, која поскандалчот со изведбата на македонската химна го откажа настапот,  на 20 јули наместо неа ќе настапи популарниот македонски бенд „Нокаут“, а последната вечер е дополнета со хрватската ѕвезда Данијела Мартиновиќ.

„Алтернативната програма оваа година брои шеснаесет артисти, од кои два се задолжени за визуализации низ четирите денови. Камениот ѕид во центарот на Прилеп ќе биде ’проекционен екран’“, соопштија организаторите.

Првиот ден, на 18 јули на камената бина ќе настапат Васко Бојаџиски и диџеј Гејм Оувр, Марио Еди и Архитек, а следната вечер е резервирана за Александар Миланов, Дејан Декс и Митрик, додека на третиот фестивалски ден публиката ќе може да ужива со Ел-Ти-Екс, Андреас Херц со Кроном и Даја. Последната вечер, на 21 јули фестивалот ќе го затворат Мурго, Тектон и Дарко Степиќ.