Мегафон

На Божиќ: Онлајн акустичен концерт на „Фрајле“

На Божиќ: Онлајн акустичен концерт на „Фрајле“

Четирите дами од новосадскиот бенд „Фрајле“ на православен Божиќ (7-ми јануари), ќе приредат незаборавно онлајн музичко доживување. Марија, Невена, Наташа и Јелена веќе се подготвуваат за „Божиќ со Фрајле“ кој ќе започне во 20 часот на платформата Legato.

„Фрајле“ веќе неколку пати се дружеа онлајн со фановите и секогаш имаше огромен интерес од над 10.000 следбеници. Овој Божиќ тие за сите свои обожаватели покрај својата новогодишна елка ќе ги пееат: „Ich liebe dich“, „Мењам дане“, „Штиклице“ и уште многу песни од нивниот репертоар. За овој онлајн концерт ексклузивно и за прв пат ќе имате прилика да слушнете и неколку нумери премиерн, како на пример новата преработка и тоа на човекот во кој се сите 4 се заљубени, неповторливот Здравко Чолиќ. Легендарната „Једина“ доби ново руво и сега звучи вака отпеана од „Фрајле“: