Мегафон
цртани јунаци

Mики и Мини Маус наполнија 92 години

Mики и Мини Маус наполнија 92 години

Двете најомилени цртани глувци, кои станаа симбол на смеа, детство и радост за генерацијата која порасна во 90-те години на 20 век, наполнија 92 години.

Најпознатата цртана двојка на екраните – Мики и Мини Маус се родени на ист датум 18-ти ноември 1928 година кога и за првпат дебитираат на телевизија. Само пет години подоцна, нивниот творец Волт Дизни призна дека биле и во брак, но тоа никогаш не бeше објавено официјално. Нивните вистински имиња се Мортимер и Минерва, а Мики има дури и име на татко Теодор.

Двата цртани глувци имаат своја ѕвезда на Холивудскиот тротоар на славните.