Мегафон

„Медена земја“ – прв македонски филм со две номинации за „Оскар“

„Медена земја“ – прв македонски филм со две номинации за „Оскар“

И официјално македонскиот филм „Медена земја“ доби две номинации за „Оскар“ – за документарен филм и за филм од неанглиско говорно подрачје.

„Медена земја“ (Honeyland) е прв македонски филм што успеал да биде номиниран во две категории.