Мегафон
време

Ќе ни преседне април, а и времето за Велигден: Ова е долгорочната прогноза

Ќе ни преседне април, а и времето за Велигден: Ова е долгорочната прогноза

Времето овие денови во Македонија е невообичаено за овој период од годината. Иако сите очекувавме да се  затопли и сонцето да биде на наша страна, сепак тоа не се случи.

Веќе поминаа десет дена од месец април, но, според долгорочната временска прогноза, времето во април дефинитивно не е на наша страна.

Дождот ќе биде многу присутен месецов, а сонцето ќе го гледаме поретко.

Деталната прогноза за празникот Велигден вели дека не очекува и дожд и сонце.