Мегафон
прогноза

Какво ќе биде времето во август?

Какво ќе биде времето во август?

Потпросечните температури ќе се задржат се’ до крајот на месецот а со почетокот на август практично се враќа и летото, кога температурите ќе се искачат над 35 степени.

На почетокот на август се’ уште ќе има периоди со облачно време, но температурите сепак ќе бидат високи. Ако може да им се верува на долгорочните прогнози, цел август ќе биде променлив со услови за нестабилност и температури за еден до два степени под просекот.