Мегафон

Јули сепак нема да биде толку пеколен: Ова е временската прогноза за цел месец

Јули сепак нема да биде толку пеколен: Ова е временската прогноза за цел месец

Летото календарски штотуку започна кај нас пред една недела, а со тоа и температурите веќе се вообичаено покачени, што е одраз на овој период од годината.

Јули месец како и секое лето носи топло време и температури над 30 степени, но според најновата прогноза за месецот кој започна, прогнозите дека ни претстојат  пеколни горештини, сосема се спротивна од вообичаените предвидувања.

Имено, наместо температури до 40 степени, јули ни носи максимални температури до 30-от степен. Погледнете го графичкиот приказ за месечната прогноза.

 

Останати вести од Мегафон