Мегафон

Изложба на дела од Константин Качев

Изложба на дела од Константин Качев

Изложба на дела од академскиот уметник Константин Качев ќе биде отворена вечер во НЛБ Галерија во Скопје.

Со свои скулптури од керамика на изложбата ќе гостува еминентната уметница од Бугарија Елена Виденова.

Константин Качев спаѓа во редот на најистакнатите современи македонски сликари од помладата генерација. Роден е во Ташкент во 1967 година. Завршил ликовна академија во Скопје.

Качев е член на ДЛУМ и е носител на бројни награди. Покрај групните зад себе има голем број самостојни изложби во Македонија, но и во странство: Њујорк, Париз, Лион, Минхен, Берлин, Њујорк, Софија, Москва…

извор: миа