Мегафон

Годинешниов „Винески бал“ на 16-ти март во Скопје

Годинешниов „Винески бал“ на 16-ти март во Скопје

На 16 март 2019 год. во хотелот „Александар Палас“, ќе се одржи годинешниов Виенскиот Бал во Скопје. Ова е 20 издание на  балот. Виенскиот бал во Скопје на нашиве простори стана синоним за успешна културно–уметничка манифестација, и тоа пред се како резултат на долгогодишната, одлична соработка меѓу организаторот на Балот – Здружението за културна соработка Јохан Штраус и покровителот на оваа уметничка манифестација – Амбасадата на Република Австрија во Република Македонија.

И оваа година Виенскиот бал ќе има хуманитарен караткер.