Мегафон
Филмот се прикажува и во Македонија

Филмот „Аквамен“ со заработка од 822 милиони долари на светско ниво

Филмот „Аквамен“ со заработка од 822 милиони долари на светско ниво

Суперхеројската акција „Аквамен“ снимен по истоимениот стрип на Ди-си Комикс, досега оствари заработка од 822 милиони долари на светско ниво. Со тоа, филмот ја надмина и „Жената чудо“ од минатата година, која досега заработи 821 милион долари.

„Аквамен“ надвор од САД заработи 560 милиони долари, од кои 260 милиони само во Кина. Филмот се прикажува и во Македонија.

Режисер на филмот е Џејмс Ван, сценариото е на Дејвид Џонсон-Мекголдрик и Вил Бил, а во главните улоги се појавуваат Џејсон Момоа, Ембер Хард, Вилем Дефо, Никол Кидман, Долф Лунгрен и други.