Мегафон

Фестивал на улични изведувачи „Баскерфест 2018“

Фестивал на улични изведувачи „Баскерфест 2018“

Од 12 до 17 јуни, на градскиот плоштад „Македонија“ во Скопје ќе се одржи 13. издание на фестивалот со улични изведувачи – „Баскерфест 2018“ кој е поддржан од град Скопје. Над 30 улични артисти од разни краеви на светот во театарот под отворено небо шест дена ќе ги забавуваат и анимираат жителите на Скопје.

Оваа година, на програмата на најголемото улично шоу ќе има индиски спектакл, циркус, жонглери, акробати, магионичари, музичари, танчери, како и едукативни работилници за деца, пулт за едукација и помош за бездомните животни и уште многу забавни содржини за сите посетители.