Мегафон
концерт

Едо Маајка во МКЦ

Едо Маајка во МКЦ

Едо Маајка за прв пат во МКЦ Скопје! Оваа сабота, 4ти мај, со комплетен бенд на бината на Младинскиот културен центар во живо.

Един Осмиќ попознат по неговото уметничко име Edo Maajka е босански рапер, продуцент и текстописец. Неговата популарност ја донесe неговата група – „Дисциплинска комисија“.
http://www.edomaajka.com/
Уметници кои имаат влијание врз него: Rambo Amadeus, TBF, Safet Isović, Miladin Šobić, Azra, Zabranjeno Pušenje, Disciplina Kičme, Atomsko Sklonište, Majke, Rupa u Zidu…
Неговата техника на рап се опишува како совршен flow, исто така и неговите разновидни теми, поврзувајќи се со публиката, носејќи концепт преку серија албуми и добивајќи најмногу пофалби за неговата способност да пишува брилијантни текстови.

Почетокот е закажан за 21:30 часот.
Влезници само на Билетарница МКЦ или online преку bileti.mkc.mk. Број на билети во продажба строго ограничен. Затоа набавете си билет на време!