Мегафон
концерт

„Чалгија саунд систем“ со концерт во „Јавна соба“

„Чалгија саунд систем“ со концерт во „Јавна соба“

На 15. февруари ќе имате можност да ги слушате „Чалгија Саунд Систем“ со концерт во живо во Јавна Соба.
Тие ќе не потсетат на нашето звучно традиционално наследство, како и изворното поколение кое ќе го пренесат во посовремено време.

Чалгија Саунд Систем кои ја негуваат македонската чалгиска музика ни доаѓаат во следниов состав:
Добрила Грашеска – вокал
Александра Кузман – виолина
Бошко Мангаровски – канон
Дориан Јовановиќ – ут
Филип Крстевски – тарабука, дајре

Не прошуштајте го овој бисер од нашата земја кој ќе ги изведува едни од најдобрите композиции на сите времиња!

ВЛЕЗОТ ЗА КОНЦЕРТОТ Е СЛОБОДЕН!
Направете си резервација на барска маса ма телефонскиот број: 078250554