Мегафон
изложба

Авто шоу во Скопје

Авто шоу во Скопје

Од 10. до 12. мај, во надворешниот дел на Скопје Сити Мол ќе може да се погледне несекојдневна автомобилска изложба која ќе опфати олдтајмери, но ќе даде призвук и кон електричната иднина. Ова Авто шоу има за цел да послужи како своеивиден времеплов обединувајќи го минатото преку најстарите автентични олдтајмери, сегашноста -преку актуелната комерцијална понуда на автомобили и секако иднината која треба да биде електрична, особено преку ексклузивните модели на Тесла.

Сите љубители на автомобилската индустрија, но и сите кои уживаат во индустрискиот дизајн, како и следбениците на технологијата ќе имаат можност да пропатуваат низ времето преку оваа изложба, а во внатрешноста на Сити Мол ќе можат да погледнат и електрични велосипеди и тротинети.

Скопје е урбан град кој има потреба од едно вакво авто шоу кое за прв пат се организира после долго време и е со цел да ги собере сите вљубеници на автомобилот кој обединува технологија, дизајн и функција.