Мегафон

Асоцијацијата на Ивент индустријата стана полноправна членка на LiveCom Alliance

Асоцијацијата на Ивент индустријата стана полноправна членка на LiveCom Alliance

Македонската асоцијација на ивент индустријата (ИВАП) стана полноправна членка на LiveCom Alliance. LiveCom Алијансата е пан-европско здружение кое ја претставува индустријата за live комуникации и настани.

Основана е во 2016 година како непрофитна организација со верба дека индустријата за live комуникации и настани заслужува паневропски пристап. Целта е да се развие индустријата преку размена на локално искуство, инспиративни идеи, најдобри практики и истражување.

Алијансата ги обединува и инспирира членките и им нуди можност да учат едни од други. Денес во LiveCom Алијансата членуваат 11 национални Асоцијации, со повеќе од 750 агенции и компании од Европа и тоа од Шпанија, Италија, Австрија, Швајцарија, Португалија, Холандија, Франција, Германија, Белгија, Турција и Македонија.

“За нас, како млада Асоцијација ова значи поврзување со најдобрите од Европа во нашата дејност и можност за усовршување, поврзување со европскиот пазар, но и усвојување на добрите практики и регулативи”, велат од ИВАП.