Мегафон

Христијан Тришоски сними кавер верзија на песната од Наум Петрески – „Распукај срце ко Шар Планина“ (видео)

После 15 години од оригиналната изведба на Тетово Фолк Фест, песната „Распукај срце ко Шар планина“ од Наум Петрески доби кавер-верзија...
Мегафон

Заврши проектот „Ново име“ – Македонија: Овие млади луѓе добија можност за унапредување на својот талент

Во прашање е проект кој во текот на 2020 година во потполност го реализираа компанијата ХТЛ Македонија и брендовите Admiral, Astra и Casino Flamingo...
Мегафон

Почина Ненад Стефановиќ – Јапанац, најдобриот бас гитарист во екс Југославија: Замина човекот што свири на над 1000 плочи

Ненад Стефановиќ, Јапанац, поранешен басист на „Пилоти“, почина вчера, 8 јануари 2021 год. на 62-годишна возраст, а денес е погребан. Во...