Љубов и Секс

Мажите полудуваат по жените кои ја имаат оваа особина

Мажите полудуваат по жените кои ја имаат оваа особина

Психолозите истакнуваат дека мажите секогаш се вљубуваат во жени со особина која е попривлечна од физичкиот изглед. Дознајте дали ја поседувате и вие.

Привлечноста најчесто се поврзува за физичкиот изглед. Истражувањата покажуваат дека за мажите попривлечно од физичкиот изглед е среќата.

Додека набљудувате позитивна, оптимистична и среќна личност, верувате дека покрај неа и вие ќе бидете такви. Насмеаните и ведрите лица секако се попривлечни од намрштените и премногу сериозните. Жените кои зрачат со среќа и позитивна енергија се исклучително привлечни за мажите.

Кога е покрај ваква жена, тој се чувствува поопуштено, повеќе комуницира, а насмеаните лица изгледаат поубаво, посвежо, помладолико.

Жените кои секогаш гледаат добро дури и кога ситуацијата е негативна, се силни поради чувството на оптимизам. Тој нивен позитивен став ги импресионира мажите и ги прави привлечни за низ, бидејќи зрачат со посебни вибрации.

Извор:Кајгана.мк