Љубов и Секс

Мажите немаат поим за оваа ерогена зона која ги излудува жените

Мажите немаат поим за оваа ерогена зона која ги излудува жените

Ерогената зона која излудува голем број жени речиси никогаш не се појавила во списанијата, а ретко кога би и обрнале внимание. Сепак, тука е.

Се работи за ушите! Кај некои жени, едното уво е уште почувствително од другото. Ако вашата мила нема објаснување зошто толку многу го сака, науката е тука да ви објасни.

Допирањето на ушите може да биде одличен сексуален стимуланс, а некои дами особено уживаат да ја допираат таа дупка со јазикот.

Причината е што во увото има околу 120 рецептори за допир. Кинеските експерти кои ги проучуваат енергетските точки на телото веруваат дека има точки во ушната обвивка кои можат да испратат дразби низ целото тело.

Важно е да се напомене дека не се препорачува агресивно допирање на овој дел од телото, токму поради неговата чувствителност.

Оваа ерогена зона е развиена и кај мажите, но е помалку изразена.

извор:попара.мк