Љубов и Секс

Мажите кои што се занимаваат со овие професии имаат секс секој ден – не се воопшто наивни и знаат што сакаат…

Мажите кои што се занимаваат со овие професии имаат секс секој ден – не се воопшто наивни и знаат што сакаат…

Верувале или не, најмногу акција во спалната соба имаат земјоделците, тоа се резултатите од истражувањето на британската компанија за секс играчки „Лело“.

Дури 33 отсто од земјоделците имаат сексуални односи барем еднаш дневно.

Од тој број, поголемиот дел од земјоделците своето искуство го опишуваат како ”неверојатно”.

Една од најчестите причини зошто земјоделците имаат најмногу секс е во тоа што живеат далеку од градот и дефинитивно физички се поактивни од оние кои што работат во канцеларија.

По земјоделците, најмногу секс имаат архитектите, а на третото место се наоѓаат фризерите.

Од друга страна, новинарите имаат сексуален однос само кога ќе се сетат на тоа, па така 1/5 од нив сексуален однос имаат еднаш месечно.

Адвокатите исто така, имаат проблем во спалната соба, па само 27 отсто од нив доживуваат оргазам секојпат кога имаат сексуален однос.

„Главниот фактор е начинот на живот кој што ни го дикира професијата, дали го носиме дома или пак не. Тоа е неминовно влијание и на нашиот сексуален живот“ – вели Кејт Моир, авторка на студијата.