Љубов и Секс

Мажите и жените признаа што кажуваат прво по интимниот однос: Посилниот пол го интересира само едно, а ќе се изненадите од одговорите на дамите

Мажите и жените признаа што кажуваат прво по интимниот однос: Посилниот пол го интересира само едно, а ќе се изненадите од одговорите на дамите

Мажите и жените открија која реченица обично ја кажуваат по интимниот однос.

Колку се разликуваат жените и мажите, докажува најновото истражување, благодарение на 2.000 луѓе на страницата за запознавање IllicitEncounters.com. Се занимаваше со прашањето која реченица најчесто се изговара по интимен однос.

Резултатите покажаа дека одговорите на мажите и жените значително се разликуваат. На прво место кај посилниот пол имаше само еден збор – „WOW“. Сепак, понежниот пол најчесто велат: „Неверојатен си!“.

Второто место кај жените го зазеде реченицата „Не заспивај“, додека мажите гласаа „Кога ќе го правиме пак ова?“. Потоа следеше една помалку романтична реченица која дамите не сакаат да ја слушаат, а тоа е „Морам да одам“, која исто така се најде на женската листа, но само на седмото место. Кај дамите желбата за гушкање е на трето место.

„Каде ми е телефонот“ е изјава која е во првите десет за двата пола, а петтото место на машката листа го зазеде познатото прашање дали жената доживеала оргазам.

Џесика Леони, експерт за секс и врски за IllicitEncounters.com, вели:

Она што го кажуваме веднаш по интимниот однос кажува многу за врската.Повеќето парови во долги врски кажуваат многу малку бидејќи ја имаат истата врска и монотонија.Она што повеќе открива е што се зборува во новите врски, кога се уште сте заљубени еден со друг второ, кога врската е многу повозбудлива.Врз основа на овие реченици можете да дознаете кога опаѓа интересот на вашиот партнер“, изјави Џесика Леони, експерт за сексуални односи.