Љубов и Секс

Мажи, вака може да избегнете преран оргазам и да го продолжите сексуалниот однос со вашата партнерка

Мажи, вака може да избегнете преран оргазам и да го продолжите сексуалниот однос со вашата партнерка

Потребно е да го направите ова во моментот пред да дојде до ејакулација.

Главната цел на мажите во кревет е што подолго да ја одржат ерекцијата и да имаат однос кој што би траел со часови. За жал, многу од припадниците на посилниот пол се соочуваат со фактот што сексот им трае во границите на просекот или пак под него.

За сексуалниот однос да трае што подолго, мажот мора да научи да го препознае чувството кое што ѝ претходи на ејакулацијата. Кога тоа ќе го совлада ќе може да го продолжи својот сексуален однос и да спречи преран оргазам.

Освен тоа, сексот може да трае подолго, доколку карлицата на партнерот се доближи и примени техниката на „нишање“. Од оваа поза поголемо задоволство ќе почувствува жената, што и не е толку лесно доколку сакате да го продолжите односот.

Брзината исто така е многу важна во водењето љубов. Како и кога возите автомобил, имате моменти кога треба да забрзате или пак да успорите. Менувајте го ритамот и позите колку и да е можно тоа, па така ќе го одложите и оргазмот.

А, колку што акцијата е подолга, толку оргазмот е помоќен. Многу поголемо е задоволството кога сте подолго во состојба пред оргазмот.

Доколку сакате сексот да трае подолго тогаш треба да ги избегнувате вашите омилени пози, изберете нешто што не ви е толку многу визуелно атрактивно или пак не ве стимулира многу.

извор: точка.мк