Љубов и Секс

Машка Опсесија: Зошто се толку фасцинирани од женските гради?

Машка Опсесија: Зошто се толку фасцинирани од женските гради?
beauty portrait, studio shot

Мажите обично ги обожуваат женските брадавици. И верувале или не, и тука постојат многу различни вкусови во зависност од формата- некои луѓе претпочитаат мали и розови, некои поголеми и потемни, некои особено силни, некои црни. Повеќето се согласуваат за едно нешто: не ни се допаѓа кога градите се мали, а брадавиците се големи.

Градите или задникот?

Овој избор го открива карактерот на еден човек

Машката фасцинација е прашање на генетика, а работите се малку повеќе непроменливи.

Иако мажите немаат логично објаснување, некои дури сметаат дека задникот им е фаворит, всушност на сите им е во гените „запишано“ големата наклонетост кон женските гради. Тоа се млечните жлезди, за кои сигурно не размислуваат, а во исто време тие се симбол на плодноста.

Идеална големина

Двата пола се согласуваат околу обемот на женските гради

За жените, машката опсесија со брадавици е добредојдена затоа што научниците дошле до еден интересен податок. Имено, допирањето на брадавицата активира сигнал кој патува до истиот дел од мозокот како во вагината или клиторичната стимулација, студијата е спроведена на Универзитетот Рутгерс. Ова потврдува дека брадавиците се силна ерогена зона и многу жени можат да доживеат оргазам исклучиво преку стимулирање на брадавиците.