Радио Милева
рокерски брак

Марина Туцаковиќ пред Фута беше во брак со овој музичар: „Неца беше мојот мајстор за бакнежи“

Марина Туцаковиќ пред Фута беше во брак со овој музичар: „Неца беше мојот мајстор за бакнежи“

По тешко боледување, на 67 години почина познатиот српски Марина Гагиќ.

Туцаковиќ до последниот ден живееше во складан брак со Александар Радуловиќ Фута, пред него имаше уште еден брак.

Имено, првиот сопруг на Марина беше Ненад Стаматовиќ, гитаристот на групата „Булевар“.

Во едно интервју во 1983, Марина зборуваше за својот сопруг.

– Неца е мојот „господар на бакнежи“, „тој прави се толку добро за мене“. Тој е мојот најдобар лек за сите немирни соништа – рече тогаш Марина и открила како изгледа еден рокерски брак.

– Како и сите други. Да речеме, јас почнувам: “Kikiriki slan, dragi dobar dan.”. А тој на мене: “Točna kao sat, coki me u vrat, orasi i med, a u srcu led, samo jedan sat, coki me u vrat. I vrlo brzo ja sam shvatio da si obična i prazna“ – изјавила Марина во интервју за „Југопапир“.

По разводот од Ненад, Марина се омажи за Александар Радуловиќ Фута со кој доби два сина, Милош и Милан, а во 2008 година доживеа семејна трагедија кога почина синот Милош.

 

Останати вести од Радио Милева