Радио Милева

Марија Шерифовиќ се повеќе размислува за мајчинство: „Би сакала да биде машко!“

Марија Шерифовиќ се повеќе размислува за мајчинство: „Би сакала да биде машко!“
фото:марја шерифовиќ/инстаграм

Пејачката-пејачка Марија Шерифовиќ откри дека би сакала наскоро да биде мајка.

За српски „Стори“ таа истакна дека е сигурна дека ќе се реализира себеси како родител во следните неколку години и рече дека има интересни факти на оваа тема…

– Морам да признаам дека од самата помисла на тоа се радувам. Сигурна сум дека во наредните две години ќе се реализирам како мајка “, рече таа, осврнувајќи се на темата сурогат мајчинство…

– Најлогично е јас да го донесам моето дете на свет. Само се надевам дека нема да биде пејач или пејачка. Што се однесува до мене, може да биде музичар, но не и изведувач. Важно е да биде живо, здраво и паметно. Но, јас секако подобро би се нашла со син. Од друга страна, би било бесконечно интересно да се има девојче кое ќе биде малку разбојничка како мене. Ќе видиме што ќе се случи “, рече Марија.

фото:марја шерифовиќ/инстаграм

Имено, како што вели самата, многу ја радува идејата да стане мајка…

– Размислувам посериозно за тоа, затоа што сметам дека е најголемиот триумф на животот.

Бидејќи младите кои немаат партнер честопати избираат да посвојат дете, Марија Шерифовиќ јасно го изјави својот став…

– Тоа е највисок чин што некој може да го направи. Се восхитувам на луѓе кои се подготвени за вакво нешто, но се чини дека јас сè уште не сум.

Останати вести од Радио Милева