Радио Милева

Марија Шерифовиќ ја снајде истото што и Лила: Ваква порака и пратија хакерите, но ни таа не им остана должна!

Марија Шерифовиќ ја снајде истото што и Лила: Ваква порака и пратија хакерите, но ни таа не им остана должна!

Сајбер криминалот на голема врата ги напаѓа познатите личности.

Неодамна жртва на ваквиот електронски криминал беше нашата позната ТВ водителка Лила Филиповска, на која и беше хакиран профилот на Инстаграм од каде и беа избришани дел од личностите кои таа ги следи, како и бројни фотографии.

Лила појасни дека најпрвин и пристигнала порака за да ја промени лозинката на својот профил, по што таа без да насети го направила тоа.

Овој пат истото и се случи и на српската поп-пејачка Марија Шерифовиќ која сепак не наседна на ваквата порака, па им  возврати на хакерите.

Ваквата порака за да ги предупреди останатите ја сподели на кусите Инстаграм приказни и им даде до знаење дека нема да успеат со своите сајбер трикови.

Останати вести од Радио Милева