Живот и Стил
нова година, шанса за нова среќа

Мали новогодишни ритуали: Еве како да внесете среќа, изобилство и богатство во вашиот дом

Мали новогодишни ритуали: Еве како да внесете среќа, изобилство и богатство во вашиот дом

Многумина на крајот на годината ќе ги применат наједноставните ритуали кои привлекуваат пари, а ништо не ве чини да ги пробате

Влегувањето во новата година за многумина е шанса за нова среќа и привлекување позитивна енергија. За да го направите тоа, веќе на новогодишната ноќ, опремете се со бои и предмети за кои се верува дека носат просперитет, изобилство и пари.

Задолжително проверете ги обичаите кои ќе ви ја исполнат годината со среќа.

Еве што не треба да изоставите за да привлечете богатство во вашиот дом следната година..

Црвена боја

За да привлечете среќа на сите полиња, треба да носите црвена облека за Нова година, можете да понесете и некои додатоци во таа боја, како и црвени чевли.

Паричник

Се верува дека паричникот треба да биде црвен, што ќе привлече добра енергија, а купувањето нов паричник треба да привлече и пари! Погрижете се да го надополните вашиот паричник, подредете ги парите по вредност, исфрлете ги сите хартии и сметки и напишете го вашиот среќен број на едно парче хартија и ставете го во вашиот паричник.

Пари

Во многу земји, парите се маневрираат поинаку на новогодишната ноќ со цел да се привлечат уште повеќе од нив. Некои ставаат пари под тепих, со нив ја украсуваат елката, а некои дури и ги фрлаат низ куќата, верувајќи дека така се привлекува богатството. Не позајмувајте пари пред Нова Година, бидејќи тоа значи дека ќе давате или плаќате некому пари во текот на целата година.

Овошје

Чаша со овошје го симболизира богатството. Ставете го во средината на масата и погрижете се во неа да има портокал, симбол на просперитет.

Огледало

Поставете огледало спроти садот со овошје за да ја удвоите моќта на изобилството. Проверете дали влезната врата не е видлива во огледалото.