Мегафон
За љубителите на книгата

Мал новогодишен саем на книги

Мал новогодишен саем на книги

Издавачката куќа Темплум по осми пат го организира малиот новогодишен саем на книги, кој ќе се одржи во Менада (Стара чаршија), од 25-29 декември.

Учествуваат: Темплум, Бегемот, Готен, Блесок, Слово, Кликер, Сигма прес, Восток, PrivatePrint…

ПРОГРАМА

Понеделник, 25.12.

11 ч. Првите десет купувачи (Саемот почнува со работа во 11 часот) ќе добијат подарок: книга по сопствен избор од едициите Магма, Градот, Квир Сквер…

19.30 ч. Промоција на книгата ТАНАТОПОЛИТИКА И ПРАВА од Вики Младенова; промотори: Славчо Димитров и Љубомир Фрчкоски

Вторник, 26.12.

11 ч. Првите десет купувачи (Саемот почнува со работа во 11 часот) ќе добијат подарок: книга по сопствен избор од едициите Магма, Градот, Квир Сквер…

Саемот работи до 18 часот

Среда, 27.12.

19 ч. промоција на графичкиот роман СИНИ ПИЛУЛИ од Фредерик Петерс; промотор: Андреј Сених, активист од заедницата на луѓе што живеат со ХИВ; модератор: Фросина Крушкаровска

20 ч. промоција на графичкиот роман FUN HOME од Алистер Бехдел; промотори: Славчо Димитров и Никола Гелевски; модератор: Мања Величковска

Четврток, 28.12.

20 ч. Промоција на две нови Магма книги:

Фроде Гритен – СОБИ ПОКРАЈ МОРЕТО, СОБИ ВО ГРАДОТ; модератор: Марија Бошковска

Драгослав Михаиловиќ – КОГА ЦВЕТАА ТИКВИТЕ; промотор: Ангелина Бановиќ Марковска

Петок, 29.12.

12 ч. Доделување на наградата „НОВИТЕ!“ 2017

20 ч. Вечер посветена на Лилјана Дирјан; Учествуваат: Оливера Ќорвезироска, Елизабета Шелева, Роберт Алаѓозовски, Лидија Капушевска Дракулевска, Владимир Мартиновски, Владимир Лукаш, Јасмина Пакашки

извор:cooltura.mk