Мегафон
„Гоцева – комитска вечер“

Македонската химна во изведба на маестро Игор Дурловски во Канада (ВИДЕО)

Македонската химна во изведба на маестро Игор Дурловски во Канада (ВИДЕО)

Македонскиот оперски пејач од светски глас Игор Дурловски синоќа присуствуваше на 49. „Гоцева – комитска вечер“ во Торонто, каде што еден од лидерите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, покрај поздравниот говор како почесен гостин од Македонија, ја изведе и македонската химна:

„Гоцева вечер“, организирана од „Обединети Македонци“ од Канада, се одржа во македонската православна црква „Свети Климент Охридски“ во чест на роденденот (4 февруари 1872 година) на апостолот на македонската револуционерна борба Гоце Делчев.

Останати вести од Мегафон