Радио Милева
физички пресликана

Мајката на новата девојка на Огњен Амиџиќ не само што физички изгледа „бомба“, туку и специјализирала медицина со чиста десетка и денес е Др.-примариус (ФОТО)

Мајката на новата девојка на Огњен Амиџиќ не само што физички изгледа „бомба“, туку и специјализирала медицина со чиста десетка и денес е Др.-примариус (ФОТО)

Мина Наумовиќ предизвика големо внимание во јавноста благодарение на врската со Огњен Амиџиќ. Водителката често на социјалните мрежи објавува фотографии и од емисии и од патувања, а на нејзиниот профил може да се видат информации од нејзиниот приватен живот.

Неодамна објави фотографија на која нејзината мајка и го честита роденденот, што предизвика изненадување и бураа од воодушевувања.

Нејзината мајка Зора Наумовиќ е доктор по интерна медицина. Мајката и ќерката изгледаат неверојатно слично. Мора да се признае, Мина е бринета, а Зора е русокоса, но и покрај тоа што имаат различни бои на косата, сличноста на лицето меѓу нив е идентична. Особено ако се споредат фотографиите на Мина сега и онаа на нејзината мајка во младоста, водителката личи како да е физички „пресликана“.

Во биографијата на мајката на Мина стои дека таа дипломирала на Медицинскиот факултет во Нови Сад во 1983 година, како една од најдобрите студенти со просечна оценка 9,66.


Осум години подоцна, на Медицинскиот факултет во Белград, ја завршува специјализацијата по интерна медицина со оценка – чиста 10-ка. Во 1997 година на истиот факултет ги завршува магистерските студии по кардиологија. Министерството за здравство и ја додели титулата примариус.

Фото: Инстаграм принтскрин/callmenaumi

Останати вести од Радио Милева