Живот и Стил

Луѓето кои се родени во месец Мај се посебни – еве зошто…

Луѓето кои се родени во месец Мај се посебни – еве зошто…

Луѓето родени во мај се меѓу најсреќните и најздравите луѓе, покажа студијата на британскиот психолог Ричард Вајсман, кој го проучувал влијанието на годишните времиња врз развојот на децата.

Според студијата на неговиот тим, родените во мај имаат поголем оптимизам и попозитивен поглед на светот од другите, поради влијанието на дневната светлина врз допаминот, хормонот на среќата кој го контролира центарот за задоволство.

– Мајските бебиња се поиздржливи и поотпорни на многу болести од оние родени во есен или зима, благодарение на комбинацијата на умерени пролетни температури и сонце. Имаат помал ризик од болести на респираторниот систем, алергии, астма и егзема, бидејќи уште на најрана возраст се соочуваат со алергени и растат заедно со природата – пишува во студијата на тимот на Вајсман.

Еден од заклучоците на ова истражување посочува дека мајските деца растат во луѓе со силна волја со изразена интуиција.

Од астролошка гледна точка, родените во мај се познати по својата тврдоглавост и истрајност, поради што повеќето од нив се успешни во деловниот живот.

– Ги краси вродена љубопитност и авантуристички дух, но во зрелата возраст се посветени на семејството – пишува порталот „Брајт Сајд“.

извор:попара.мк