Радио Милева
позитивни на ковид 19

Лоши вести од домот на Јоксимовиќ: Јована и Жељко заразени со коронавирусот, концертот за Стара Нова Година беше откажан, пријателите загрижени за нив

Лоши вести од домот на Јоксимовиќ: Јована и Жељко заразени со коронавирусот, концертот за Стара Нова Година беше откажан, пријателите загрижени за нив

Јована и Жељко Јоксимовиќ се позитивни на коронавирус. Според изворот, парот е во изолација, која наскоро ќе истече, а двајцата постепено закрепнуваат.

2022 година не започнала така одлично за оваа двојка. И двајцата позитивни на коронавирусот, на самиот почеток на оваа година биле принудени да бидат дома, за да се опорават од нималку безопасна дијагноза, пишува „Стори“.

Состојбата од ден на ден им се подобрува, а наскоро ќе се вратат на секојдневните обврски и работа. Потсетуваме, Жељко пред неколку дена ја откажа српската новогодишна ноќ која беше закажана за 13 јануари на шеталиштето крај Сава.

Потоа, јавноста биле информирана преку следнава официјална објава:

– Наша желба беше на граѓаните на Белград и на гостите на градот да им подариме новогодишна ноќ која ќе ја паметат, но со оглед на епидемиолошката состојба решивме да го одложиме овој концерт. Здравјето и безбедноста на посетителите се наш приоритет број еден, а бесплатен концерт на Жељко Јоксимовиќ ќе се одржи кога тоа ќе го дозволи здравствената состојба, изјави Зорана Бурлиќ, директорка на Београдски Вотерфронт.

Останати вести од Радио Милева