Љубов и Секс

Љубовта е силна, но се плашите од неизвесна иднина? Еве како да ја одржувате врската на далечина, без никакви проблеми

Љубовта е силна, но се плашите од неизвесна иднина? Еве како да ја одржувате врската на далечина, без никакви проблеми

Иако често ќе ве обзема чувство на несигурност, лесно можете да одржите романса, доколку двете страни го дадат својот максимум.

Дали сте во романса со месеци со партнер кој не живее во вашиот град или држава?

Не грижете се, иако на прв поглед не изгледа ветувачки, односите на далечина можат да бидат многу стабилни, но можат да завршат и со брачен завет.

Ако успеете да ги отворите овие докажани совети, ќе имате бајковита љубов.

1. Одвојте пари за чести состаноци

Направете каса со вашиот партнер, каде што двајцата ќе заштедите пари за почести посети на една од локациите. Борете се за истата цел, без изговори и сомнежи.

2. Нека секојдневните разговори стануваат ритуал

Откако ќе ги завршите секојдневните обврски, изолирајте се и јавете се на партнерот преку видео повик и споделете разговори за вообичаените преокупации, желби, очекувања со посилната половина, со цел да го одржите чувството на припадност.

3. Планирајте за иднината

Честопати, двете страни ќе чувствуваат несигурност и криза поради оддалеченоста што е фактичка, но со идеите за свршувачка, заеднички живот или брак, можете да ја зајакнете врската и да ја подигнете на повисоко ниво.

4. Направете го вашиот партнер среќен со знак на внимание

Ако сте свесни дека вашиот подарок ќе ја израдува посилната половина, изненадете го со вашата омилена литература, облека или козметика што ќе ја испратите на неговата домашна адреса, без разлика колку километри е подалеку.

5. Охрабрете го вашиот партнер во сите сегменти од животот

Обидете се да запомните какви обврски има вашиот партнер во наредниот период и испратете му зборови за поддршка, мотивација пред деловниот состанок, испит, натпревар и таквите гестови ќе останат длабоко врежани, бидејќи докажувате колку тој ви значи и колку вие всушност го почитувате.

извор: попара.мк