Живот и Стил

Љубовен хороскоп: Како функционира врската меѓу два исти хороскопски знаци?

Љубовен хороскоп: Како функционира врската меѓу два исти хороскопски знаци?

Велат дека сличностите се привлекуваат, па се верува дека е најдобро да бидете со некој кој е роден во вашиот хороскопски знак. Но дали ова е точно?

Припадниците на истите хороскопски знаци имаат сличен карактер, навики и поглед на свет, па ако и двајцата се тврдоглави, ќе им биде тешко да постигнат компромис и да ја одржат врската.

Овен
Овните сакаат да бидат во центарот на вниманието на нивниот партнер, па затоа врската Овен со Овен е рецепт за катастрофа. И двајцата партнери сакаат личност која ќе им го храни егото, па затоа оваа љубовна комбинација не успева.

Бик
Оваа љубовна комбинација фукционира на долг рок. Потребно е партнерите да постигнат компромис и сè ќе им функционира совршено и ќе бидат среќни и задоволни.

Близнаци
Врската меѓу два Близнаци е невозможна бидејќи им треба партнер кој ќе ги врати во реалноста, некој кој ќе им ја покаже смислата на животот и ќе ги увери дека животот е убав.

Рак
Нивната заемна посесивност и емотивност прераснува во токсичен однос. Оваа љубовна врска е осудена на пропаст.

извор: кајгана