Љубов и Секс

ЉУБОВ, СЕКС и БРАК: Еве во што е разликата?

ЉУБОВ, СЕКС и БРАК: Еве во што е разликата?

 

Има голема разлика помеѓу љубовта, сексот и бракот. Кој не верува, нека ја погледне.

 

Љубов: Кога погледите им се среќаваат во толпата.

Секс: Кога јазиците им се среќаваат во мракот.

Брак: Кога едниот крај на неговиот колан воопшто не може да се сретне со другиот, а таа  ништо не може да направи по тоа прашање.

 

Љубов: Кога сексот се нарекува водење љубов.

Секс: Кога сексот се нарекува со неговото вистинско име.

Брак: Секс? Да, со задоволство се сеќавам на тоа време!

 

Љубов: Предмет на разговор се имињата на неродените деца.

Секс: Кога предмет на разговор е кој што да направи за другиот.

Брак: Кога предмет на разговор е кој да ги измие чиниите.

 

Љубов: Кога тие делат еден со друг се’ што имаат.

Секс: Кога тој/таа ќе размисли два пати пред да му даде пари на заем на другиот.

Брак: Кога само тој/таа знае кај ја скрил/а платата.

 

Љубов: Ништо страшно ако не стигнеш до…крај.

Секс: Ако таа не успее – врската прекратува.

Брак: Што беше тоа оргазам?

 

Љубов: Си ѕвонат за да си посакаат убав ден.

Секс: Си ѕвонат за да се договорат за следната партија.

Брак: Си ѕвонат за да се договорат кој ќе го земе детето од училиште.

 

Љубов: Кога тој и пишува стихови и поезија.

Секс: Кога се што тој пишува се само телефонски броеви.

Брак: Кога се што тој пишува е колку на која банка и должи.

 

Љубов: Кога тој мисли за чувствата на својата партнерка.

Секс: Кога никој на ништо друго  не мисли, во тој момент освен на тоа.

Брак: Кога тој размислува што да гледа вечер на телевизија.

 

Љубов: Кога на испраќање тој и вели – Те сакам!

Секс:  Кога на испраќање и вели – Се гледаме утре на истото место!

Брак: Кога на испраќање тој ништо и кажува: Ај, здравје, па догодина пак!

 

Љубов: Срцето му бие забрзано кога треба да се сретне со неа.

Секс: Добива електрично празнење кога е со неа.

Брак: Кога тој се интересира за сите други освен за неа.