Љубов и Секс

Три ситуации во врската кога можеби е подобро да излажете

Три ситуации во врската кога можеби е подобро да излажете

Кога партнерот ве прашува што чувствувате кон другите луѓе

Понекогаш не треба искрено да одговорите на прашањата на партнерот. Замислете, на пример, дека тој / таа ве прашува: Дали некогаш сте сакале некого повеќе од мене? Без оглед на правата вистина, единствениот точен одговор на ова прашање е: НЕ. Се разбира, под услов да сакате да останете во контакт со личноста.

Кога вашиот партнер ќе ви купи подарок што не ви се допаѓа

Препорачливо е да изберете учтивост наместо вистина, ако не сакате да ги повредите чувствата на партнерот во случај да ви купил подарок што не ви се допаѓа. Вашиот партнер вложил време и пари за да ве израдува со подарокот, па ако можеби овој пат не направил добар избор, тоа не е причина да му проповедате.

Кога раскинувате со партнерот

Никогаш не е лесно да се стави крај на врската, но има добри и лоши начини да се направи тоа. Сигурно имате добра причина да ја оставите личноста, но тоа не значи дека треба да рецитирате сè што ве мачи кога ќе им кажете дека не сакате повеќе да бидете во врска со нив. Тоа само ќе ја повреди уште повеќе. Лажењето во таква ситуација е морално.

извор:попара.мк