Љубов и Секс

Три грешки кои мажите ги прават за време на орален секс

Три грешки кои мажите ги прават за време на орален секс

Секоја жена различно го доживува оралниот секс, некои работи ѝ се допаѓаат, некои не. Токму затоа на мажите може да им биде тешко пронаоѓањето на вистинската техника.

Ова се трите најчести грешки кои ги прават:

1. Почнуваат премногу брзо

На жените им е потребно малку повеќе време за да се возбудат, па кај оралниот секс е многу важно да почнете бавно и нежно, со стимулирање на други ерогени зони.

На пример, со бакнежи на внатрешната страна на бедрата или венеричниот брег, наместо директно да навалите на клиторисот.

2. Го игнорираат говорот на телото

Што е најлошото што може да се случи за време на орален секс? Да престане кога се чувствувате најдобро. Затоа партнерот треба секогаш да внимава на говорот на телото додека пружа орален секс.

Најдобро е кога нешто ѝ се допаѓа на жената, да се држи истото темпо наместо да се забрза. Колку брзо жената ќе се возбуди, толку побрзо возбудата може и да исчезне.

3. Не ги користат рацете

Без разлика дали ја галат партнерката или не, советот е да ги употребуваат рацете на други место додека даваат орален секс. Жената се чувствува еуфорично додека за време на орален секс чувствува допири на другите делови на телото, како на пример, клиторисот, градите или задникот.

извор: кајгана