Љубов и Секс

Студијата потврди: Мажите кои испраќаат слики од своите „алатки“ – имаат нешто заедничко

Студијата потврди: Мажите кои испраќаат слики од своите „алатки“ – имаат нешто заедничко

Од 1.087 мажи кои учествувале во истражувањето, 48 проценти признале дека претходно им испраќале на жените несакани фотографии од нивните гениталии. Објавувајќи ги своите откритија во „Џурнал за истражување на сексот“, авторите на студијата користеа серија прашалници за да го проценат карактерот на учесниците и открија дека мажите кои објавувале слики од нивните алатки, пријавиле поголеми нивоа на нарцизам, како и непријателски сексизам.

Нарцисите имаат тенденција да се воодушевуваат себеси, честопати верувајќи дека се подобри од другите.

Причини за испраќање
Кога истражувачите ги прашале испраќачите зошто го сториле тоа, 15 проценти од нив рекле дека тоа ќе предизвика страв кај примателот, а 8 проценти го сториле тоа во надеж дека ќе предизвикаат чувство на срам. Покрај тоа, многу учесници признаа дека тоа го сториле заради сексизам и контрола – некои признаа дека испраќањето такви слики им дава чувство на контрола над личноста на која и ја испраќаат.

Генерално, беше откриено дека испраќачите имаат тотално погрешен поглед на тоа, бидејќи огромното мнозинство веруваше дека ваквите слики ќе предизвикаат позитивни чувства кај примателот.

Сосема неуки
Смешни 82 проценти од оние кои испратиле фотографии од пениси изјавиле дека тоа го сториле за сексуално возбудување на жени, додека 50 проценти се надеваат дека сликата на нивниот пенис ќе ги натера жените да се чувствуваат привлечно.

Скоро 45 проценти испратиле вакви фотографии во надеж дека понудата ќе биде возвратена на некој начин. Повеќето очекуваа да добијат секси слики за возврат, а некои оптимисти тврдат дека на тој начин би можеле да имаат повеќе секс – со повеќе различни жени.

Она што е изненадувачки е што помалку од една петтина од нив изјавија дека ги испратиле сликите од сопствено сексуално возбудување или задоволство.

Затоа, може да се заклучи дека повеќето мажи кои се впуштаат во вакво однесување едноставно не веруваат на своето лице за да остават вистински впечаток и веруваат дека нивното мало дете има подобра игра.

извор:попара.мк