Љубов и Секс

Што не треба да правите на почетокот на љубовната врска?

Што не треба да правите на почетокот на љубовната врска?

Бидете внимателни со вашите идеи каква треба да биде врската во реалноста. Некои лоши навики ја „оштетуваат“ љубовната врска уште на почетокот.

Зборувате премногу пред првиот состанок
Од време на време запознавате некого на интернет и мислите дека е вистинската личност за вас. Разговарате секоја вечер пред спиење за да се запознаете подобро еден со друг.

Но, додека не се запознаете лично, не може да знаете дали постои хемија помеѓу вас. Затоа, не одложувајте го првиот состанок.

Премногу сте пребирливи

Тој е висок 188 см? Проверив. Дали има слатко куче? Совршен. Чекај, тој е рак во хороскоп? Дали ова ви звучи познато?

Можеби барате изговор за да не се зближите со него. Имајте на ум дека понекогаш не треба да имате толку високи стандарди, можеби партнерот којшто не се совпаѓа со вашите критериуми е баш оној којшто е идеален за вас.

Очекувате веднаш да има искри меѓу вас

Пред првиот состанок, сосема е нормално да се чувствувате вознемирени од чекањето. Што ако тој / таа не е сè она што сакате?

Можеби на првиот состанок ќе има повеќе трема од вас, па ќе ви остави впечаток дека се срами. Затоа, потребно е да излезете неколку пати за да видите дали ќе ви се допадне.

Не сте искрени кон себеси

Размислувате дали сакате да бидете во сериозна врска или сакате да имате сексуален партнер. Бидете искрени кон себеси пред да се впуштите во некоја сериозна врска.

Доколку сметате дека сте зрели за нешто посериозно, направете таков чекор без да се плашите да ги покажете вашите емоции.

извор: Курир.мк