Љубов и Секс

Што е важно во очите на жените, кога е во прашање мажот

Што е важно во очите на жените, кога е во прашање мажот

Физичкиот изглед на мажите е важен за жените, но не игра пресудна улога. Тоа го докажало едно истражување, според кое се утврдува дека гласот и мирисот се пресудни за жените.

Мажот може да изгледа како најпосакуваните холивудски ѕвезди, но често тоа не е доволно за жената да го забележи. Во моментот кога ќе проговори, се може да се промени. Аналитичарите велат дека гласот е способен да пренесе одредени особини на мажите.

Така, врз основа на гласот можеме да утврдиме дали мажот е доминантен или нежен, дали има самодоверба или сокрива одредени несигурности во врска со нивната емотивна состојба.

Експертите велат дека со векови луѓето се привлекувале себеси преку мирисот, при што убавиот мирис на мажите ги привлекува жените. Сето тоа општо може да влијае многу за жените да ги привлече.