Љубов и Секс

Секс-поза за силен оргазам на жените

Секс-поза за силен оргазам на жените

Во природата на човекот е да го подобри секој аспект во животот, па ни сексот не е исклучок. Во исто време, реалноста е дека често забораваме дека патот кон подобар секс освен комуницирањето доаѓа и други физички нешта кои можат да го подобрат сексуалниот живот, како што е на пример јогата.

Има една јога поза која е совршена секс-поза за оние кои имаат проблеми со грбот, но и за сите оние кои сакаат да уживаат во опуштена секс-поза.

Станува збор за смирувачката „баласана поза“ идеална за оние кои сакаат да ја ослободат својата внатрешна сексуалност, без разлика дали практикуваат јога. Самата поза релаксира, а се изведува многу лесно, пишува Elle.

Како што гледате од фотографијата, потребно е партнерката да легне на рамна површина односно на под, така што ќе ги совие колената, но ќе ги рашири колковите така што ножните прсти да се допираат. Челото треба да е потпрено на под, а рацете испружени напред или може да се фатите за нешто. Телото треба да е целосно опуштено.

Партнерот пенетрира одзади, така што благо се движи кон напред. Одлично кај оваа поза е што жената бира колку длабоко и силно сака да одите. Истовремено, може да ја галите или масирате партнерката, што дополнително го поттикнува уживањето.

Во оваа фаза значително се поголеми шансите жената да доживее силен оргазам.

извор: Kajгана