Љубов и Секс

Постојат луѓе на кои оваа работа им се допаѓа повеќе од се*с!

Постојат луѓе на кои оваа работа им се допаѓа повеќе од се*с!

Дури 27 проценти од жените и 21 процент од мажите изјавиле дека мастурбацијата е многу подобра од сексот и дека повеќе уживаат да бидат сами отколку кога споделуваат интимност со партнер. Овие резултати беа изненадувачки, а експертите се обидоа да одговорат зошто се појавува овој феномен.

Проблем е сексуалната вознемиреност, која ја чувствуваат голем број мажи и жени. Тие стравуваат дека нивните перформанси во кревет ќе бидат слаби и чувствуваат притисок затоа што сметаат дека сексот треба да се практикува на еден или на друг начин. Затоа претпочитаат да бидат со себе затоа што се чувствуваат побезбедно и поопуштено.

93 проценти од мажите и 88 проценти од жените признаваат дека редовно мастурбираат, но голем број жени кријат соло игри од партнерот. Аликс Фокс, кој работи во Тенга како експерт за секс и менаџер на брендови, истакнува дека е многу добро што луѓето стануваат отворени кога станува збор за мастурбација затоа што им даваат до знаење дека сакаат да се грижат за своето задоволство и задоволство.

извор: попара.мк