Љубов и Секс

Побарала од момчето да имаат с*кс во оваа поза: Следниот дел ја запросил

Побарала од момчето да имаат с*кс во оваа поза: Следниот дел ја запросил

Игрите во кревет треба да бидат „зачинети“ со различна поза од време на време.
Сепак, за нас е јасно дека некои луѓе не сакаат да експериментираат премногу, како и дека одредени пози во сексот изгледаат непријатно или целосно бизарно, и на самиот почеток тие се одбивни дури и да се пробаат, односно не се за секого.

Од таа причина, „Амазонка“, поза кој потсетува на мисионерска, им дозволува на партнерите да ги менуваат улогите, односно за партнерот да биде доминантен и кој го диктира ритамот.

Како се изведува

Во оваа поза, мажот е тој што е во мисионерска позиција со нозете свиткани на колена, односно лежејќи на грб на кревет.
Партнерката е одозгора, во клекната позиција, а нејзините колена се покрај партнерот. Пенетрацијата може да биде длабока ако така одлучи партнерката.

„Мислам дека ова би можело да биде забавна поза за промена – одлична е кога сакате брзо да се возбудите, но не можете да останете долго, така што веројатно ќе сакате да прејдете во поза што нуди поголема удобност и поконкретна стимулација на клиторисот“, вели Иан Кернер, доктор, сексуален терапевт и автор на „Таа доаѓа прва“.

Предности

Како што тврди Кернер, оваа поза го олеснува контактот лице в лице и овозможува сексуална конекција. Сепак, тој објаснува дека е важно лицето одозгора да има убава поддршка и можност за одржување на позицијата.

извор: попара.мк