Љубов и Секс

Пет секс пози за рагорување на страста во хотелската соба за овој летен одмор

Пет секс пози за рагорување на страста во хотелската соба за овој летен одмор
фото:shutterstock.com

Ако некогаш сте имале секс во хотелска соба и сте помислиле дека ви било подобро отколку кога имате секс дома, сте биле во право, а тоа сега е и научно докажано.
Една од главните причини за ваквото чувство, велат научниците, е новото опкружување што го стимулира лачењето на допамин, хормонот на среќа.

Истражувањето спроведено во 2018 година покажа дека речиси половина од Американците сметаат дека сексот во хотел е подобар отколку дома, а главна причина е факторот ново опкружување.

Оддалечувањето од вашата спална соба во која најчесто имате секс со партнерот/партнерката и престојот во нова, непозната средина е возбудливо само по себе, објаснуваат научниците.

Huffington Post објави дека и други истражувања покажале дека новото опкружување го стимулира лачењето на допамин во човечкиот мозок, хормон што има огромна улога во сексуалното возбудување и го зголемува уживањето.

Еве неколку секс сугестии:

1. На перници одзади

2. Пред огледало

3. За добро утро

4. Покрај вклучена програма за возрасни

5. Играње на улоги