Љубов и Секс

Овие три работи на мажите им се поважни од сексот

Овие три работи на мажите им се поважни од сексот

Има една позната статистика: мажите помислуваат на секс на секои седум секунди. Се разбира, веднаш мора да кажеме дека тоа е глупост!

Ако беше тоа вистина – како тогаш би се фокусирале на било што друго во секојдневниот живот? Да не споменуваме дека голем број мажи би се движеле наоколу со постојана ерекција…

Во ред, факт е дека мажите сакаат секс, но тоа не им е најважно во врската.

Ако не им одговараат овие три работи, тогаш покрај ниту една жена на светот нема да се чувствуваат добро.

Happy couple lying in the park among leaves,enjoying in the beautiful autumn day.

Разбирање
Мажот сака жената да го разбере и да го доживува како маж. Односно, сака да биде разбрана неговата потреба. Неговата идеална врска е кога партнерката го почитува и го разбира неговото однесување – дури и ако не е совршено!

Потврда
Клише кое навистина е точно: мажите постојано се во потрага по потврда – на работа, во секојдневието и во врска. Тоа не значи дека постојано треба да го разгалуваме и да му велиме: „Добро го направи тоа, браво!“

Young loving couple having a desire toward each other while lying on cabriolet.

Доверба
Неосновани љубоморни испади, недоверба и сомнежи. Речиси ништо повеќе од тоа не може да го извади мажот од колосек. Ним довербата им е исклучително важна – особено кога ние им веруваме. Ако на вашиот партнер му верувате апсолутно за сè и имате целосна доверба во него, со тоа му покажувате дека го сметате за добар човек. А, тоа му е исклучително важно.