Љубов и Секс

Овие 2 збора се поважни од „те сакам“, ретко ги кажуваме, а без нив нема успешна врска

Овие 2 збора се поважни од „те сакам“, ретко ги кажуваме, а без нив нема успешна врска

Кои се зборовите што значат повеќе од изјавување љубов?

Колку пати сте му кажале „Те сакам“ на партнерот или родителите?

Според истражувањето, колку пати ќе го кажете или слушнете овој збор зависи од тоа колку долго сте во врска или колку се чувствувате поврзани со таа личност.

Сепак, психолозите тврдат дека други два збора се многу поважни од тоа познато „Те сакам“.

„Те сакам“ е вообичаено за секоја врска, но наместо тоа кажете:

Те почитувам.

Овие два волшебни зборови прават чуда.

Во врска, лесно е да земете некого здраво за готово, или да мислите само на себе, но кога ќе го споделите она што го чувствувате со некого, се чувствувате многу поисполнето.

Истражувањето во кое учествувале парови вели дека, изговарајќи го овој збор, тие почувствувале многу поголема приврзаност со нивниот партнер и тоа ги зближило.

– Никогаш нема да ми здосадат тие зборови кога ќе ги слушнам од мојот партнер – вели еден од испитаниците, додека друг вели дека по 17 години брак, кога ќе ги слушне овие зборови, чувствува „пеперутки“ во стомакот.

извор:popara.mk