Љубов и Секс

Ова се идеални години за брак: Погледнете дали вашата врска се совпаѓа со овие пресметки

Ова се идеални години за брак: Погледнете дали вашата врска се совпаѓа со овие пресметки

Повеќето парови решаваат да му дадат шанса на нивниот брак во првите пет години од нивниот заеднички живот, пред да решат дека едноставно нема да успее и ќе им треба развод.

Истражувањето открило дека луѓето на возраст од 28 до 32 години имаат помала веројатност да се разведат во првите години од бракот. Овие години се сметаат за идеални за влегување во брачна заедница и даваат поголеми шанси бракот да биде поуспешен.

Претходните истражувања покажаа дека колку подоцна се ожениш толку е помала веројатноста да се разведеш.

Новите податоци покажуваат дека големи се шансите за развод за оние кои се венчаат како тинејџери или во раните дваесетти години, како и за оние кои се постари кои ќе се решат на овој чекор околу 45-та година од животот.

Кај постарата популација постара од 45 години, шансите за развод се зголемуваат за 5 проценти.

извор:попара.мк